Soita 045 258 4490
tai ota yhteyttä »

Kiropraktiikka ja leukanivel ongelat

Kiropraktiikka ja leukanivel ongelmat

Leukanivelesi koostuu kahdesta nivelestä joka kiinnittyy leuasta sinun ohimoluuhusi.
Nivel pitää sisällään nivelsiteitä, lihaksia, lihaskalvoa, nivelen, hermoja ja verisuonia myös yms.

Leukanivelen oireet

Yksi tavallisimmista oireista on, että ihminen ei pysty avaamaan suuta kunnolla auki ja leukanivelessä kuuluu erilaisia ääniä kuten naksahdus kun se menee auki ja kiinni. Ongelma on usein toispuolista.
Leukanivel voi myös väliaikaisesti jäädä jumiin.

Muita oireita voi myös esiintyä kuten toispuoleinen päänsärky, korvien soiminen tai särky, kasvojen turvotusta, niskasärkyä ja poski, leuka tai hammaskipuilua.
Myös huimausta ja näkökentän sumenemista voi esiintyä.

Jotkut tutkijat ovat liittäneet leukanivel ongelmaiset esimerkiksi kurkkuinfektioihin korvatulehduksiin, sydän- ja keuhko ongelmiin. Myös emotionaaliset ongelmat vaikuttavat leukanivelen ongelmiin.

Erimuotoiset syyt leukanivel ongelmissa

Traumat näyttelevät isoa osaa miksi ihmisillä kehittyy leukanivel ongelmia. Esimerkiksi lapset kaatuilevat paljon kasvuvaiheessa joka voi aiheuttaa ongelmia kaularankaan tai lantioon joka vaikuttaa myös siis leukanivelen toimintaan. Autokolarit ja etenkin piiskavammat voivat olla aiheuttamassa epäsuorasti leukanivel ongelmia.

Myös suora leukaniveleen kohdistuva isku esimerkiksi kontaktiurheilussa voi aiheuttaa ongelmia leukaniveleen.
Myös huono tai ravintoköyhä ruokavalio voi vaikuttaa leukanivelen toimintaan.

Hammasraudat, purentakiskot (todella yleisiä nykyään) tai hampaisiin kohdistuva "remontti" voi muuttaa leukanivelen mekaniikkaa siten että se aiheuttaa leukanivelessä muutoksia. Hammasraudat voivat myös aiheuttaa kasvojen lihasten kiristymistä, kroonisia päänsärkyjä, kallon luiden kiristymisiä, niskan ja alaselän nikamien virheasentoja ja tasapaino-ongelmia yms.

Oireet voivat alkaa välittömästi hammasrautojen tai purentakiskojen asentamisen jälkeen tai ne voivat esiintyä vasta kuukausia tai jopa vuosia sen jälkeen.

Kiropraktinen hoito leukanivel ongelmissa

Yleensä ajatellaan, että kiropraktikko käsittelee vain ja ainoastaan selkärankaa mutta se ei pidä ihan täysin paikkaansa. Kiropraktikolla on hyvät tiedot ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta joten kiropraktikon työkaluilla löytyy myös varmasti apua leukanivelen toiminnallisiin ongelmiin.

Ensinnäkin on erittäin tärkeää, että selkärangan ja lantion tarkistus suoritetaan voiko sieltä tulla onglmia leukaniveleen saakka. Aika useinhan meidän kehomme pyrkii parantamaan ja kompensoimaan kehossa tapahtuvia muutoksia. Etenkin
yläniskan ja kallon luiden virheasennot vaikuttavat suuresti mitä leukanivelen ympärillä olevissa kudoksissa ja mekaniikassa tapahtuu.

Kiropraktikolta löytyy eri työkaluja leukanivel ongelmissa kuten selkärangan adjustointi, leukanivelen adjustointi, leukanivelen ympärillä olevien kudosten käsittely joko ulkoisesti tai sisäisesti jopa.

Jos siis leukaniveleesi muodostuu ongelmia tai sinulle esimerkiksi pistetään hammasraudat tai purentakiskot niin suosittelen lämpimästi kääntymään myös kiropraktikon puoleen ei pelkästään hammaslääkärin koska hän osaa arvioida onko osa ongelmaasi selkäranka ja hermoston toiminta.