Soita 045 258 4490
tai ota yhteyttä »

Blogi

Kiropraktiikka ja niskakipu »


Kiropraktiikka ja noidannuoli »


Kiropraktiikka ja migreeni »


Kiropraktiikka ja huimaus »


Kiropraktikko Helsinki Homeostaasi ja nikaman virheasennot – mitä ne ovat ja miten ne vaikuttavat kehon toimintaan? »


Haluatko eroon päänetukannosta? »


Sami Liukkonen: Kiropraktiikka, lapset ja vauvat »


Kiropraktikko Sami Liukkonen: Kiropraktiikka ja leukanivelen ongelmat »


Kiropraktiikka ja jalkojen pituuserot »


Kiropraktiikka ja lapset »


Miksi käydä kiropraktikolla säännöllisesti? »


Kiropraktiikka ja migreeni

Kiropraktikko Sami Liukkonen helsinki ja porvoo.png

Migreeni on tavallinen vaiva monelle ihmiselle. Migreenissä päänsärky tuntuu useimmiten toispuoleisena, sykkivänä ja voimakkaana kipuna. Migreeni voi aiheuttaa myös pahoinvointia ja huonovointisuutta sekä silmien valoherkkyyttä. Aurallisessa migreenissä ihminen kärsii näkö- ja hajuaistituntemuksista, jolloin näkökenttä kaventuu tai näkö voi sumentua. Suurin osa migreenikohtauksista on kuitenkin aurattomia migreenejä.

Vaikka varsinaista syytä migreenille ei tiedetä, on huomattu, että perintötekijöillä ja hormonaalisilla tekijöillä on vaikutusta migreenin esiintymiseen. Toimintahäiriöt ja virheasennot kaularangassa voivat laukaista tai pahentaa migreeniä.

Migreenin laukeamiseen on useita syitä, yleisimmät syyt ovat:

- stressi
- niskan ongelmat
- rasvaiset tai sokeripitoiset ruoat
- jotkut lääkkeet
- muutokset unirytmissä
- hormonaaliset muutokset

Auraton migreeni kestää yleensä noin 4-72 tuntia. Siinä esiintyy toispuolesta päänsärkyä, sykkivää kipua, pahoinvointia, valo- ja/tai ääniherkkyyttä. Aurallisessa migreenissä sen sijaan tavataan ns. aura, joka voi sisältää väsymystä, keskittymisvaikeuksia, jäykkyyttä niskassa, valo- tai ääniherkkyyttä ja näön heikentymistä. Se kestää yleensä saman verran kuin auraton migreeni ja sisältää samanlaisia oireita kuin aurattomassa.

Kiropraktiikan on osoitettu vähentävän migreenikohtauksien esiintymistiheyttä monissa tapauksissa. Lisäksi moni kiropraktikolla käynyt on päässyt kokonaan eroon migreenikohtauksista ja migreenin lääkitsemiseen käytetyistä voimakkaista lääkkeistä.

Tervetuloa vastaanotoilleni Hakaniemen Kiropraktiikkaan Helsingissä, sekä Porvoon kiropraktiikkaan Porvoossa. Tutustu lisää kiropraktiikkaan ja asiakaskokemuksiin tällä sivulla>

Kirjoittanut helsinkiläinen kiropraktikko Sami Liukkonen.