Soita 045 258 4490
tai ota yhteyttä »

Blogi

Kiropraktiikka ja niskakipu »


Kiropraktiikka ja noidannuoli »


Kiropraktiikka ja migreeni »


Kiropraktiikka ja huimaus »


Kiropraktikko Helsinki Homeostaasi ja nikaman virheasennot – mitä ne ovat ja miten ne vaikuttavat kehon toimintaan? »


Haluatko eroon päänetukannosta? »


Sami Liukkonen: Kiropraktiikka, lapset ja vauvat »


Kiropraktikko Sami Liukkonen: Kiropraktiikka ja leukanivelen ongelmat »


Kiropraktiikka ja jalkojen pituuserot »


Kiropraktiikka ja lapset »


Miksi käydä kiropraktikolla säännöllisesti? »


Kiropraktikko Helsinki Homeostaasi ja nikaman virheasennot – mitä ne ovat ja miten ne vaikuttavat kehon toimintaan?

Näyttökuva 2018-02-27 kello 15.35.44.png

Homeostaasilla tarkoitetaan kehon sisäistä tasapainoa. Ihmisen keho on suunniteltu ylläpitämään ja parantamaan itseään. Kiropraktikon tehtäviin kuuluu ylläpitää tasapainoa ihmisen kehossa, jotta yhteys aivoista selkärankaan toimii kunnollisesti.

Ihmisen tärkein järjestelmä, hermojärjestelmä, muodostuu aivoista, selkäytimestä sekä kaikista hermoista, jotka ovat lähtöisin selkärangasta. Kaikki toiminta kehossamme (hengitys, sydämenlyönti, ruoansulatus, ruumiinlämpö, immuunijärjestelmä etc.) koordinoidaan hermojärjestelmän kautta. Se vastaanottaa jatkuvasti viestejä soluista, elimistä ja järjestelmistä.

Ihmiskeho on kehittänyt luisen rakenteen suojelemaan elintärkeää hermostojärjestelmää. Luusto mahdollistaa liikehdinnän, mutta joskus luustokin vahingoittua. Selkärangan tarkoituksena on suojella keskeistä hermojärjestelmää liikkuessa. Selkärangan nikamissa tavattavat ongelmat voivat aiheuttaa häiriötä elintärkeälle yhteydelle aivojen ja muun kehon välille. Näitä nikamaongelmia kutsutaan subluksaatioiksi.

Subluksaatiolla tarkoitetaan selkärangan nikaman vinoutumista tai jotain muuta luun rakennetta, joka aiheuttaa katkoksen hermojärjestelmän viestinnässä kehoon. Selkärangan hermojuuria, selkäydintä ja verisuonia ärsyttävä subluksaatio aiheuttaa kipua ja johtaa hoitamattomana terveyden ja hyvinvoinnin heikkenemiseen.

Erilaiset rasitteet, joita kehomme kohtaa työssä tai vapaa-ajalla, aiheuttavat subluksaatioita. Jos keho ei pysty sopeutumaan rasituksiin ja rasitukset ovat liian voimakkaita kehollesi, syntyy helposti subluksaatioita. Subluksaatiota tapahtuu kehon suojelemiseksi, mutta sen hoitamatta jättäminen voi johtaa pahempiin ongelmiin.

Kiropraktikko voi auttaa subluksaatioiden hoidossa. Haluttu lopputulos on palauttaa täysi yhteys aivojen, selkäytimen ja kehon välille. Näin kroppa toimii kunnolla ja ylläpitää homeostaasia. Kiropraktikko paikallistaa ongelman syyt ja pureutuu ongelmaan ilman lääkkeitä. Kiropraktiikka on erinomainen hoitomuoto hermojärjestelmän normaalin toiminnan palauttamiseen.

Kiropraktikot käyttävät subluksaatioiden hoidossa toimenpidettä, jota kutsutaan ”adjustoinniksi”. Siinä käytetään erityistä voimaa suoraan selkärankaan, jotta hermoston toiminta ja nikamien liikeradat saadaan palautettua normaaleiksi.

Subluksaatiot kannattaa ja pitää hoitaa kuntoon kehon normaalin toiminnan palauttamiseksi. Olet tervetullut vastaanotoillemme Porvoon Kiropraktiikassa ja Helsingissä Hakaniemen Kiropraktiikassa tarkistuttamaan oman kehosi vointi.

Terveemmän elämän puolesta,
Kiropraktikko Sami Liukkonen